Illamasqua Liquid Metal in Solstice Swatches

Summer is coming so I bought something I think I will use a lot. Solstice is one of the four shades of Liquid metals Illamasqua offers. It is so golden and so so so pigmented. The bad thing is that it creases like crazy on my eyes :( even with a primer. But it still can be used as a base for powder eyeshadow, or on lips, face etc. Do you have a Liquid Metal? Any tips to stop the creasing, except changing my eyes? :)

Léto se blíží a tak jsem si udělala radost menším nákupem, který v létě hodně využiju. Solstice je jeden ze čtyř odstínů, které Illamasqua v současnosti nabízí. Je zlatý a neuvěřitelně pigmentovaný, stačí opravdu troška. Negativem je, že mi na očích vůbec nedrží a to ani s bází. I tak se ale dá použít jako barevná báze pod stíny, nebo na rty, tváře atd. Máte nějaký liquid metal? Nějaké tipy, jak ho udržet na očích déle než půl hodiny? :)


on eyes after 20 minutes

small amount on lips

Detail

China Glaze Rodeo Fanatic with Konad

I can´t wait any longer, so I tried my new Konad plates. I won them from Mary and wanted to take a picture with everything else, but looks like all is lost :( So today I have for you a mani with plate m37. Simple light blue flowers on a darker base.

Už to déle nevydržím a musím vyzkoušet svoje nové konad destičky. Vyhrála jsem je u Mary a chtěla vyfotit všechny ceny až přijdou dohromady, ale vypadá to, že všechno ostatní se ztratilo :( Takže dneska jsem razítkovala s destičkou m37. Jednoduchý vzor světle modrých kytiček na tmavě modrém podkladu.

Spring...

...is so colorful! Just look at the colors, makes you want them as nail polish :) Looks like nail polish is getting on my brain.

...je tak barevný! Člověk by všechny ty barvičky chtěl jako laky na nehty :) Už mi hrabe...

New Eyeko Polishes - Swatches and Review


Eyeko recently launched five new shades of nail polish and I had the opportunity to try them out. So let´s have  look at them :) All swatches are no base coat and no top coat.

Značka Eyeko nedávno přišla s pěti novými odstíny laků na nehty a já jsem měla možnost je vyzkoušet. Tak se na ně pojďme mrknout. Fotky jsou bez podlaku a nadlaku.

Petite Polish
Classic sheer french pink. I don´t wear polishes like this and I don´t like french manis, so this one was nothing for me. On the pictures I have three coats, sorry about the ugly nails :(

Klasický lak na francii, žádný zázrak to rozhodně není. Sama si takové laky nekupuju, francie se mi nelíbí, je to asi to nejnudnější, co si člověk na nehty může udělat. Tři vrstvy a omlouvám, že za ty šílený nehty.


Tea Rose Polish
Now this is a very pretty shade, I like it a lot. It was a bit on the thick side, but nothing major. Covered very nicely in just one coat.

Moc pěkný odstín. Trošku hustší konzistence, ale nic zásadního. Pěně kryl v jedné vrstvě.


Coral Polish
Super bright coral creme. This one will be great for summer! Again a bit thick and needed three coats. I don´t have a nice coral in my collection, so I am glad I have this one now.

Zářivá korálová, bude perfektní na léto! opět trošku hustší, tentokrát ale byly potřeba tři vrstvy.


Posh Polish
At last a nice taupe that goes well with my skin tone. I am sure this will be a very wanted shade. The great thing is you need just one coat, I love that :)

Pěkná taupe barvička (překládat tenhle odstín nebudu ani zkoušet). Myslím, že bude hodně populární. Super je, že stačí jen jedna vrstva.


Vampira Polish
The winner! I love it...red glitter in a black base. Does it remind you of something? Yes, it is very close to China Glaze Lubu Heels, but for me better. It is more opaque and covers in just two coats (in need three for Lubu Heels). I will make a full mani with this one, really lovely.

Vítěz! Je nádherný....červené třpytky v černém základě. Něco vám připomíná? Ano, je opravdu hodně podobný China Glaze Lubu Heels, ale lepší. Kryje už ve dvou vrstvách (Lubu Heels potřebuje tři). S tímhle si nalakuju všechny nehtíky, už se nemůžu dočkat.


Comparison: Lubu Heels (index and ring) versus Vampira (middle and pinkie)


Overall nice collection of colors. I think everyone will pick at least one shade. If you like french manis, you will go for Petite and if you are a bad girl, you will grab Vampira. I also think that the formula of these improved, they are much more pigmented and not sheer and streaky.

Celkově pěkná kolekce barev. Na své si přijdou milovnice nudných francií i zlobivé holky. Pozitivní je i vylepšená konzistence laků, jsou mnohem více pigmentované, nejsou řídké a neproužkují.

* the product(s) in this post were sent to me by the manufacturer or their PR company.

Where should I buy my polishes? :(

I am so fed up :( I am a nail polish blogger and a big addict, you all know that. I love to buy nail polish. First I used to go to http://head2toebeauty.com/ then they stopped shipping China Glaze internationally, so I started to shop at http://transdesign.com/ Looks like this will end too. They used to ship using flat rate envelopes and boxes, with which you could still get a good price on the polish. Now that is over. I really don´t know where to go next :( Nail polish in my country is really expensive ( OPI costs 17 dollars) and I don´t print money. Any sponsors?

Jsem pěkně naštvaná :( Bloguju o lacích na nehty a taky jsem jim pěkně propadla, to všichni víte. A moc ráda je nakupuju. Nejdřív jsem chodila na http://head2toebeauty.com/, pak ale přestali posílat China Glaze mimo USA, tak jsem začala nakupovat na http://transdesign.com Tomu už je ale také konec. Výhodné balíčky už nadále nejsou v jejich nabídce a nakupovat laky přes ně se už nevyplatí. Teď už opravdu nevím kde nakupovat. U nás jsou laky předražené a v zahraničí nám to víc a víc komplikují. Nějací sponzoři?

Zoya Happi (Reverie Collection 2010)

I really like the greenish gold flashes this polish has, but VNL after three coats? Too bad...now I don´t know what to do with it. Guess I will keep it :)

Moc se mi líbí zeleno zlaté odlesky, které tenhle lak hází, ale prosvítá i po třech vrstvách :( Teď nevím, jestli si ho nechat nebo ne, ale asi mu ještě dám šanci :)

OPI Jade Is The New Black (Hong Kong Collection 2010)

I can´t help myself...this looks just so ugly on me. I don´t like the color and would never wear it *runs to hide in the corner* I know this is a big hit, but I just don´t feel this color on me. You can even see that from the way how badly I applied it :)

Nemůžu si pomoct...ale tahle barvička je na mě taaak ošklivá. Vůbec se mi nelíbí a nikdy bych ji nenosila *utíká se schovat do kouta* Vím, že je to velký hit, ale já se v ní prostě necítím. Je to vidět i na tom, jak křivě jsem ho nalakovala :)

OPI Bling Dynasty (Hong Kong Collection 2010)

This polish was fun. When I put it on and took pictures of it in the shade, I was not very exctited about it, but when I took it out to see the sun, it revealed its full beauty. Like if I found some kind of a treasure :) It actually looks like antique gold, really very pretty.

Tenhle lak byl zvláštní. Když jsem ho nalakovala a začala fotit uvnitř, byla to docela nuda, ale když jsem ho vzala ven na sluníčko, bylo to jako vykopat poklad :) Vlastně trošku jako poklad vypadá, jako staré zlato. Opravdu moc pěkný kousek.

Color Club Warhol (Poptastic Collection 2010)

Another really bright neon polish for this summer. Nothing special, but if you like neon pinks like me, you will like this one too :) I have three coats and of course a clear top coat, as this dries matte.

Další výrazná neonka na letošní léto. Nic uchvacujícího a co by tady už předtím nebylo, ale jestli podobné láčky máte rádi, bude se vám líbit i tento :) Mám tři vrstvy a samozřejmě nechybí ani bezbarvý nadlak, protože zasychá matný.

Chanel Intermezzo

From the fall 2009 collection comes this white milky polish with pink shimmer. I have three coats and the nail line is still visible. One of the reasons why I am not a big fan of this polish. It is nothing special and a bit streaky. Not worth the price for me, but I am sure the sheer lovers out there will like it :)

Z podzimní kolekce roku 2009 je tenhle mléčně bílý lak s růžovými odlesky. Na fotkách mám tři vrstvy a pořád ještě prosvítá. To je i jeden z důvodů proč z tohodle laku nejsem moc nadšená. Nepřijde mi nijak extra úžasný a navíc ještě pruhuje. Jsem si ale jistá, že vyznavačky podobných laků budou slintat blahem :)

China Glaze Cowgirl Up

I love trying new polishes, but I also never forget about the old ones. One of them is Cowgirl Up, which is my favourite polish of all time. I think I will have to buy a backup bottle :) What is your favourite polish?

Moc ráda zkouším nové a nové laky, ale také nikdy nezapomínám na ty staré. Jedním z nich je i Cowgirl Up, můj nejoblíbenější lak ze všech. Radši si koupím další lahvičku, nikdy bych o něj nechtěla přijít :) A jaký je váš oblíbenec?

Illamasqua Prism versus CND Ice Blue Shimmer

Whed I first saw Prism (my swatches of the whole collection here), I was like hey, I have seen you before! I thought it was similar to CND Ice Blue Shimmer. Well how wrong was I. These two are so much different. I swatched them on a black creme base. Illamasqua (on my index and ring) is an iridescent milky blue and CND (on my pinky and middle) is a blue shimmer. You can really see the difference from the pictures. I don´t know what I like more, both of the effects are cool.

Když jsem poprvé vybalila Prism (fotky celé kolekce zde) z krabičky, něco mi hned připomněl. Myslela jsem si, že je hodně podobný CND Ice Blue Shimmer, ale to jsem se teda pěkně spletla. Tyhle dva laky jsou úplně jiný. Nafotila jsem je na černém krémovém laku. Illamasqua (ukazováček a prsteníček) je mléčně duhově modrá, ale CND (malíček a prostředníček) jsou jen mikro třpytečky. Na fotkách je rozdíl hezky vidět. Nevím, co se mi líbí víc, oba efekty jsou pěkné.

Illamasqua Body Electrics Collection (Summer 2010) Nail Polish Video

As I promised I also have a video for you :) If you missed my swatches, you can have a look at them here. Let me know what you think about this video.

Jak jsem slíbila, mám pro vás i krátké video laků z této kolekce :) Fotky a moje dojmy si můžete přečíst zde. Budu ráda, když mi napíšete, co si o videu myslíte.

Illamasqua Body Electrics Collection (Summer 2010) Nail Polish - Swatches and Review

I am sure you all know Illamasqua, a brand that started up in November 2008 and since then has been a phenomenal sucess. They lanched a brand new collection for this summer, which comes with three new polish shades. I have to say, that I really love blue and purple and I was so excited about them. So let´s have a look at the swatches, my thoughts after that. I swatched all the polishes with no base and no top coat. Oh and yes, I really enjoyed swatching these, so this post is picture heavy :)
edit: I also made a video of the swatches.

Jsem si jista, že spousta z vás značku Illamasqua už zná. Značka, která vznikla teprve v listopadu 2008, ale od té doby sklízí jeden úspěch za druhým. Nyní přichází se zbrusu novou kolekcí na letošní léto, ve které jsou tři nové odstíny laků. Musím říct, že miluju modrou a fialovou, takže jsem na ně byla moc zvědavá. Nejdřív fotky na nehtech, pak moje dojmy. Všechny fotky jsou bez podlaku a nadlaku. A ano, opravdu mě to s těmahle lakama bavilo, takže je je tu trošku víc fotek :)
edit: také jsem natočila krátké video.

PRISM
Described as iridescent blue and that is what it is. I am sure this is meant as a top coat, but still I swatched it. On the pictures I have four coats. Applied like a dream.

Oficiální popis je duhová modrá a přesně to taky je. Jsem si jista, že tenhle lak má být především nadlakem, ale i tak jsem ho nafotila samotný. Na fotkách mám čtyři vrstvy. Nanášel se hladce, jako sen.


JO’MINA
I have a new love! I thought I would like this beautiful creme lilac, but it is much better than I dreamed. Applied so nicely, no streaks. I have two coats, which covered perfectly.

Mám novou lásku! Teda věděla jsem, že se mi tahle úžasná krémová lila barva bude líbit, ale je ještě hezčí, než jsem doufala. Nanášela se úžasně, žádné nerovnoměrné proužkování. Mám dvě vrstvy, kryly perfektně.


JO’MINA with PRISM
This is so cool. I just don´t have the words to describe, so enjoy the pictures.

Tohle je prostě úžasná kombinace. Nemám slov, takže si radši užijte fotky.


FORCE
A bright royal blue creme. If you use a thicker coat, you can go just with one. It is very pigmented. I used two thinner coats and again, great formula.

Zářivá královská modř. Když použijete silnější vrstvu, stačí jedna. Je hodně pigmentovaný, krásně krémový a úžasně se nanáší. Já jsem použila dvě tenčí vrstvy.


FORCE with PRISM
These two look great together. Prism gives the base polish a lot of depth. I love it in the sun.

Skvělá kombinace, moc jim to dohromady sluší. Prism dodá podkladovému laku hloubku. Miluju ho hlavně na slunci.


I don´t want to write an essay about how gorgeous the colors are. I think the pictures speak for themselves. I love this collection. It has a purple and a great top coat to play with. What else could I wish for? The price of the polishes is a bit higher, but you get exactly what you pay for. You can buy the polishes here for £13.00 each. And don´t forget to look at the other cool stuff that is in this collection.
P.S. I will do comparison pictures soon.

Nechci tady psát esej o tom, jak jsou tyhle laky úžasný. Myslím, že fotky mluví za vše. Tuhle kolekci miluju. Je v ní fialová a nádherný nadlak, s kterým si vyhraju. Co víc bych si mohla přát? Je pravda, že laky jsou dražší, ale dostanete přesně to, za co zaplatíte. Laky můžete zakoupit zde, kus za £13.00. A nezapomeňte se podívat i na ostatní věci z této kolekce.
P.S. fotky s podobnými laky budou brzo následovat.

How do you like this collection?
I love it, I want all of them!
I think I will get one or two shades.
Nothing for me.

  
pollcode.com free polls